top of page

Diamanten i lommen

Lad mig runde året af med en lille historie:


En dygtig tyv, måske den allerdygtigste, gik rundt i juveler-distriktet for at holde øje med den smukke diamant, han længe havde udset sig.


En dag kom en kendt juvelerer og købte diamanten, og tyven fulgte efter ham. De steg begge om bord på et tog, og tyven sørgede for at komme i samme kupé som juveleren. Det var en lang rejse på tre dage, og tyven brugte alle sine tricks og gennemsøgte alle tænkelige steder, hvor juveleren kunne have gemt diamanten – men det lykkedes ham ikke. Husk på, han var måske den allerdygtigste tyv, så det gik ham nær.


Mod slutningen af rejsen gik han til bekendelse i ren og skær frustration:


”Jeg er verdens bedste tyv. Jeg så dig købe den smukke diamant, og jeg har prøvet at finde den i tre dage. Jeg er simpelthen nødt til at vide, hvor du har gemt den.”


Juveleren svarede: ”Jeg så dig udenfor butikken og fattede mistanke, så jeg gemte diamanten det eneste sted, du aldrig ville lede.”


Juveleren rakte sin hånd ned i tyvens lomme, trak diamanten op, smilede og steg af toget.


Historien har rod i et gammelt indisk folkeeventyr og handler om at finde tilfredshed i sit eget indre og værdsætte det mirakel, som livet er.


Jeg hørte historien på en vandretur i Italien, og jeg tager den som en påmindelse om at værdsætte mit liv og mine muligheder, som historien var tiltænkt.


Den minder mig dog især om at påskønne nærværet med de mennesker, som er vigtige for mig, og jeg er heldig at have tæt på. Træk vejret, nyd livet, fantastisk som det er, og stop med at lede, bare engang i mellem.


Godt nytår!
66 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page