top of page

Nu

Nu har de fleste har nok hørt sætninger som "vi har kun dette øjeblik", "this moment is all there is". Fint nok, det er vel noget med at huske at leve livet, mens man har det, har jeg tænkt.

Nu begynder det at gå op for mig, at det skal forstås mere radikalt. Det handler om nærvær, tilstedeværelse, livskraft. Det handler om, at man skal erkende og virkelig forstå, at man ikke kan udføre handlinger i fortiden - heller ikke i fremtiden, men kun nu.

Nu tænker du måske, at man da godt kan udføre handlinger i fremtiden. Det gjorde jeg i hvert fald. Men tænk lige ordentligt over det. Du kan faktisk kun handle nu. Fremtiden eksisterer ikke, før den er blevet til nu.

Nu er mange mennesker primært styret af frygt og begær. Af det, vi er bange for at miste, og af det, vi gerne vil have. Men hvis man for alvor erkender betydningen af, at der kun findes dette øjeblik, så begynder frygt og begær at forsvinde. Det samme gør begreber som lykke eller utilfredshed. Når man er til stede, rigtigt nærværende, uden at give tanker om fortid eller fremtid nogen særlig betydning, så giver det ikke mening hele tiden at evaluere.

Nu er det ikke noget, man bare lige erkender. Jeg har været vidt omkring for bare at begynde at forstå det. Alternative lederkurser, diskussioner med mine nærmeste og andre kloge mennesker som coaches, psykologer og filosoffer. Bøger og podcasts om organisation, psykologi, filosofi, historie, kvantemekanik, økosystemer, religion, meditation. Tusinder kilometers vandring alene og sammen med andre. Vinterbadning, bjergbestigning, mindfulness og meget mere.

Nu synes du måske, at det lyder flippet og mærkeligt, eller måske har du bare altid levet i øjeblikket og trækker på smilebåndet af, at det har været så svært for mig at komme i nærheden af.

Nu skal jeg hverken lyde frelst eller klog (det skulle jeg måske tidligere), men jeg har en idé om, at hvis man lykkes med at forstå betydningen af at leve lige nu, så har man nået en betydelig milepæl, selvom man heldigvis aldrig kommer i mål. Hvis du synes, det lyder lidt rigtigt eller interessant, så prøv at læse Nuets Kraft af Eckhart Tolle.

Nu holder jeg efterårsferie.59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page