top of page

Meningsfulde ansættelser

Vi vil være et firma med klare værdier og en stærk kultur. Hvordan opnår man det i en verden, hvor en femtedel af arbejdskraften skifter job i løbet af et år?


Det er der ikke nogen enkel løsning på. Det handler selvfølgelig meget om at finde de rette mennesker. Men det handler også om at finde dem på det rette tidspunkt i deres liv, hvor de er åbne for nye perspektiver på arbejdslivet.


De nyuddannede


Nyuddannede kommer ofte uden fordomme og ved ikke helt, hvad de kan forvente. Og de kommer med frisk viden fra uddannelsen. Der er ikke så meget “plejer”, så der er stor åbenhed overfor de ting, vi gør lidt anderledes, som fx at tage udvidet ansvar for egen planlægning og karriere eller at deltage helhjertet i trivselsgrupper og fællesskab. Fordelen er, at de ikke kender andet end vores kultur, så de er hurtigt integrerede. Men det er også ulempen, for måske er de nødt til at prøve noget andet en dag for at tanken om, hvad det ellers kunne være blevet til, ikke skal dominere.


De lidt mere erfarne


Når vi får medarbejdere, der har startet deres karriere et andet sted et par år tidligere, oplever vi ofte, at de er klar til de nye perspektiver - “plejer” er ikke groet helt fast. De har lige dyppet tæerne og måske også brændt nallerne lidt ved at mærke det pres, man bliver udsat for, udefra PG indefra. Der er en god chance for, at de sætter pris på de felter, hvor vi gør noget ekstra for at skabe en god arbejdsplads. Det tager måske lidt tid at lægge gamle handlemønstre på hylden, men fordelen kan være, at de har prøvet noget andet, så længslen efter græsset på den anden side er måske mindre.


Sporskifterne


Vi har også ansat flere medarbejdere med en vis erfaring. Fælles for dem er, at de gerne vil noget nyt og andet med deres liv. Det skal ikke bare være mere af det samme til en måske lidt bedre løn på en ny adresse. Hverdagen skal gentænkes og lægges om. Nye måder at være sammen på og arbejde på, nye fagområder, andre arbejdstider, nye rammer og vilkår. Man ved, hvad man vil - og måske især hvad man ikke vil. Det er et meget aktivt og modent valg, som markerer en milepæl i livet, ikke blot i karrieren.


Den tredje alder


Vi har medarbejdere, der sent i karrieren har truffet et lignende valg. Det er nu, hvis der skal ske noget nyt, og timeglasset ikke skal rinde ud i den samme vindueskarm, hvor det har stået de sidste mange år. Man vælger at omplante sig selv for at se, hvad en ny jordbund kan gøre for blomsterne. Nye kolleger, nye arbejdsmetoder, nye vaner - et bevidst valg for at holde hjernen frisk. Det er også aktivt, modent og ikke mindst selvstændigt valgt. Man tager kontrollen og sætter sig bag rattet i sin egen bus.


Fælles for alle fire typer ansættelser er, at der er gode muligheder for at integrere folk. Det er muligheden for at vokse sammen med firmaet og fællesskabet, der er nøglen. Chancen for at medarbejderen bliver hos os i længden stiger selvfølgelig, når værdierne passer sammen. De nyuddannede kender måske ikke altid sig selv så godt endnu, så nogle vil vokse fra os, mens andre vil vokse sammen med os. Hvis man kender sig selv godt, er der mulighed for, at vi får et godt match. De modne valg kan selvfølgelig også være forkerte, men det sker sjældnere.


I professionel fodbold viser erfaring og store undersøgelser, at de mest succesfulde hold gennem tiderne har en kerne af egenudviklede spillere, der har værdierne på rygraden og bliver stærke kulturbærere. For mig at se behøver egenudviklet ikke være det samme som at have været hos os altid. Hvis vi møder folk på et af de fire nævnte tidspunkter i deres liv, kan vi udvikle os sammen. Netop derfor forsøger vi aldrig at lokke folk fra gode jobs til os med ussel mammon. Vi lever i et kapitalistisk samfund, og man skal have løn på markedsniveau, men det skal ikke være afgørende for et jobskifte. Vi vil have folk, der ønsker at være en del af løsningen sammen med os - folk som ser meningen i at være direktør for eget skrivebord, at lave bygbare projekter og at give og tage i fællesskabet af et godt hjerte.


Man får en god løn som ingeniør, også hos os. Mange ville sikkert kunne finde et job til 5.000 kr. mere om måneden, hvis løn var det altafgørende parameter. Det er det heldigvis ikke. Værdier, mening, indflydelse og trivsel vejer tungt.

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page