top of page

Lysten driver værket

”Hvad har du lyst til, at jobbet skal indeholde?”


…er vores mod-spørgsmål, når vi bliver bedt om en mere udførlig jobbeskrivelse ved en jobsamtale. Vi formulerer helt bevidst vores jobopslag meget bredt.


Jeg har tidligere skrevet om at være Direktør for eget skrivebord. Det vil blandt andet sige, at den enkelte medarbejder har ansvaret og friheden til at styre sin egen tid og sin karriereudvikling med støtte og sparring fra ledelsen.


Vi tilstræber, at alle laver noget, de har lyst til. Det kan måske ikke lade sig gøre hele tiden. Men folk er generelt ret fleksible, når de har stor indflydelse på deres eget arbejde, og de har som regel lyst til en varieret sammensætning af opgaver.


Specialisering kan blive for ensidig. Ved at arbejde lidt bredere kan man trække viden og erfaring på tværs, og man bliver bedre til at innovere sit primære fokusområde. Jeg har heller aldrig oplevet en medarbejder sige, at vedkommende kun vil arbejde med ét speciale. Alle har hovedområder, man er mere passioneret omkring og hovedområder, man ikke bryder sig om. Derimellem ligger alt det, man gerne vil arbejde med og blive bedre til, velvidende at man aldrig bliver den allerbedste.


Den del, man er passioneret omkring, dækker måske 20% af faget, den del man ikke bryder sig om, fylder måske også 20%, og de sidste 60% er det, man ikke vil slippe, men heller ikke har ambitioner om at blive verdensmester i.


Det er hverken i virksomhedens interesse, at medarbejderne specialiserer sig for ensporet, eller at de arbejder med områder, der dræner dem. Det bør være muligt at lade folk arbejde med deres foretrukne 20% i halvdelen af tiden, de midterste 60% i resten af tiden og undgå de 20% drænende områder. Heldigvis er vi så forskellige, så den enes bund 20% er den andens top 20%.


Vi får de gladeste medarbejdere og de bedste resultater, når lysten driver værket!


PS: Dette er skrevet i et tog på vej på skiferie #lystendriverværket133 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page